Nu corona, toen de pest… Woensdag 17 november Magnuslezing & muziek

Na een onderbreking als gevolg van de coronapandemie organiseren de vereniging Historisch Anloo, de stichtingen Rondom Magnus en Vrienden van de Magnuskerk, alsmede de Protestante Gemeente Zuidlaren-Anloo weer de jaarlijkse Magnuslezing, op 17 november aanstaande in de Magnuskerk van Anloo. Het aantal plaatsen is beperkt; reserveer meteen!

Pest in de middeleeuwse Nederlanden: lessen uit historische epidemieën. Dat is de titel van de lezing dit jaar. In de afgelopen anderhalf jaar was de coronapandemie allesbepalend (en de reden dat lezing 2020 niet door kon gaan), maar in de Middeleeuwen teisterde de pestepidemie grote delen van Azië en Europa. Hoe trad men toentertijd op en voorkwam men verdere besmettingen?

Dr. Janna Coomans (Universiteit van Amsterdam en Utrecht) gaat daar in haar lezing op in. Het blijkt dat wij in onze moderne tijd nog wel wat kunnen leren van Middeleeuwse aanpak.

Een lezing én middeleeuwse muziek. In voorgaande jaren voerden in de Magnuslezing gewoonlijk twee sprekers het woord. Dat is deze keer anders: het tweede deel van de avond wordt muzikaal ingevuld. Het befaamde ensemble Super Librum en sluit prachtig aan op het thema van de lezing. Onder leiding van Jankees Braaksma brengt het ensemble, afwisselend met korte voordrachten, middeleeuwse muziek en zang ten gehore, gespeeld op authentieke middeleeuwse instrumenten.

Reserveer uw plaats(en)!  De lezing begint om 20.00 uur en de kerk is om 19.30 uur open. De toegangsprijs is € 12,50, inclusief koffie/thee bij aanvang en een drankje in de pauze. Bij de toegang wordt de coronacheck gevraagd.

Reserveren kan door te mailen naar magnuslezing@historischanloo.nl, met vermelding van gewenste aantal plaatsen, telefoonnummer en adres. Bij aanvang kan (contant of met pin) worden betaald.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *