Nieuwsbrief Rondom Magnus nummer 4

Op vrijdag 12 juni 2015 is het symposium, waarna er nog 4 weken te genieten is van de expositie “Blik in de kerk”. Op de vier daarop volgende zaterdagen zijn er nog extra activiteiten zoals een markt(je) met streekproducten, een schrijvers weekend, een activiteit voor de schoolkinderen en op 11 juli de afsluiting van het project. Zie voor het complete programma verderop in deze nieuwsbrief.

In het kader van het Rondom Magnus project werd een groot aantal afbeeldingen en voorwerpen met een afbeelding van de Magnus kerk aangeboden. Overweldigd door het grote aanbod hebben we besloten met vijf fotografen  zoveel als mogelijk deze uitingen op de digitale fotografische plaat vast te leggen. Dit heeft geresulteerd in een bestand van ongeveer 200 foto’s!

Als basis voor een herinneringsboekje aan dit unieke project is uit deze fotocollectie een selectie van diverse “Blikken op Magnus” gemaakt, voorzien van een inspirerende tekst en aangevuld met een leuke wandelroute “Rondje om de kerk” om al wandelend de relatie tussen architectuur en landschap, en vooral de verandering daarvan in de tijd, te ervaren. Als geïnteresseerde gaat u waarschijnlijk de expositie in Anloo bezoeken, in dat geval kunt u in de kerk uw exemplaar van het boekje afhalen. Mocht u onverhoopt hiervoor niet in de gelegenheid zijn, laat dat dan even weten (via het mailadres:  historischanloo@gmail.com van de Vereniging Historisch Anloo) dan zorgen we dat uw boekje wordt thuisbezorgd.

 N.B.  Kosten van het symposium zijn € 30,- inclusief herinneringsboekje, lunch en rondwandeling. Voor studenten, donateurs en leden van Vereniging Historisch Anloo  geldt echter een gereduceerd tarief van € 15,-. Stuur een email naar: historischanloo@gmail.com voor de aanvraag van een persoonlijke kortingscode. Deze kunt u dan gebruiken bij de opgave via de webwinkel van het Drents Landschap www.drentslandschap.24uurshop.nl

 

Programma

De Magnuskerk van Anloo is al eeuwen beeldbepalend in het landschap. Maar het landschap verandert en daarmee ook de plaats van de kerk in dat landschap. Schilderijen geven daarvan een treffend beeld. Het project Rondom Magnus wil u dat vanaf 12 juni gedurende vier weken op verschillende manieren laten zien.

vrijdag 12 juni, 9.30-15.00 uur: symposium Rondom Magnus
De invloed van veranderingen in het landschap  op de cultuurhistorische beleving. Opgave nog mogelijk: drentslandschap.24uurshop.nl

Landschapsframes
Op diverse plaatsen waar de schilder heeft gezeten kunt u zijn schilderij vergelijken met het huidige beeld.

Buitenexpositie
Een maand lang gaat de echte kerk bijna schuil achter 200 meter kerkafbeeldingen.

Rondwandeling Blik op de kerk
Boekje met routebeschrijving en vele afbeeldingen verkrijgbaar bij de tentoonstelling in de kerk.

Buitenexpositie
Een maand lang gaat de echte kerk bijna schuil achter 200 meter kerkafbeeldingen.

Binnenexpositie Blik in de kerk
Een verrassende presentatie van voorwerpen, kaarten en andere parafernalia

Panorama Magnus

In de voormalige woning van Evert Musch is een doorlopende expositie van zijn werk. Ook ziet u hier recente schilderijen van andere schilders naar het idee ‘panorama magnus’.

zaterdag 20 juni, 11.00-16.00 uur: Rondom-Magnus-markt

Plaatselijke producten, muziek, informatie op de Kerkbrink. Hier ook ‘kerk in blik’ verkrijgbaar…

zaterdag 27 juni: schrieversdag

Culinaire ontmoeting met bekende schrijvers en dichters in de plaatselijke horeca

zaterdag 4 juli: Kerk op het blik
Schooljeugd heeft lege blikken artistiek bewerkt. Deze dag is de prijsuitreiking tussen school en kerk.

zaterdag 11 juli: afsluiting van het project

Let op: na het project worden alle afbeeldingen van de expositie verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Oude Drentse Kerken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *