Bewonersgeschiedenis

Op onderstaande kaart is met icoontjes aangegeven van welke huizen de bewonersgeschiedenis bekend is. Klik op een icoon om naar de bewonersgeschiedenis van dat huis te gaan; u kunt dan rechtsboven in de tabel klikken om de tekst te vergroten.

Van alle huizen is een recente foto toegevoegd en in veel gevallen ook een oude foto. Heeft u aanvullingen in de vorm van tekst en/of foto’s, of beschikt u over de bewonersgeschiedenis van andere oude huizen in het dorp, stuur deze dan naar historischanloo@gmail.com. U kunt ook reageren via het reactieformulier onder iedere pagina.

One Comment

  1. Geert Gjaltema

    Ik heb met zeer veel interesse de bewonersgeschiedenis van Anloo gelezen.
    Uit eigen ervaring weet ik hoeveel tijd dit kost.
    Ik ben op zoek naar Jan Wieringa, onderwijzer en ingeschreven in de gemeente Anloo december 1872 afkomstig uit gemeente Borger, vertrokken maart 1874 naar gemeente Borger. Jan was onderwijzer. Wie kan mij meer vertellen over Jan Wieringa geboren 15-05-1846 te Tolbert en overleden op 04-02-1899 te Tolbert. De gegevens gebruik ik voor de bewoners geschiedenis van het huis waar ik nu woon i.v.m. een maquette van Tolbert uit circa 1925. bij voor baat mijn dank voor uw reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *