Links

Wie geïnteresseerd is in Historisch Anloo vindt wellicht ook de volgende websites interessant:

Anloo-info – De website over het dorp Anloo en haar omgeving, dorpsnieuws, alle verenigingen, enz.

Dorpsatlas Drentsche AA – Op deze site vindt u tal van cultuurhistorische en landschappelijke gegevens over het Drentsche Aa- gebied op het terrein van aardkunde, archeologie, historische geografie en toponymie.

Magnuskerk – De site van de stichting Vrienden van de Magnuskerk, met informatie over de bouw en geschiedenis van de kerk en de orgels.

Etstoel – Site van de Stichting Etstoel. Een heel dorp terug in de 17e eeuw! – Op de derde zaterdag van augustus keert Anloo vier eeuwen terug in de tijd. De 400 inwoners verruilen hun moderne kleren voor de sobere kleding van vroeger. De middeleeuwse kerk, de prachtige Kerkbrink en de landelijke dorpssfeer laten de bezoeker werkelijk het Drentse verleden inademen.

Hunebedden – Op deze site vindt u meer informatie over de hunebedden in Drenthe. Dicht bij Anloo staan de hunebedden D8 en D11.

Urnenveld – In het Evertsbos, ten zuiden van Anloo, ligt een urnenveld. Het karakter van het urnenveld kenmerkt zich door eenvoud in een natuurlijke omgeving. De tumuli liggen ruim geplaatst en zijn gemarkeerd met gebiedseigen gletsjerstenen van de Hondsrug. Een wandeling naar het urnenveld langs het hunebed en de grafheuvels geeft een indruk van deze bijzondere locatie.

Oostermoer – Deze site beschrijft de geschiedenis van Oostermoer, van oorsprong het westelijke deel van het Bourtanger Moeras in de provincie Drenthe. Oostermoer was een van de zes Drentse dingspillen en omvatte de kerspelen Zuidlaren, Anloo, Gieten, Gasselte en Borger.

Drentse historische vereniging – Deze site beschrijft de activiteiten van deze vereniging en bevat tevens de gegevens van alle historische verenigingen in Drenthe, incl. namen van contactpersonen, email-adressen en website-links.

Stichting Oorlogs- en Informatiecentrum Drenthe – Deze site toont veel archiefmateriaal van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Drenthe.

Onderstaand de email-adressen en/of websites van de historische verenigingen in de gemeente Aa & Hunze:

– Stichting Historie Anderen: www.stichtinghistorieanderen.nl

– Vereniging Historisch Anloo: www.historischanloo.nl

– Historische Vereniging Annen: www.annentoen.nl

– Vereniging Dorpsarchief Eext: www.dorpsmuseumdekluiseext.nl

– Historische Vereniging der Gemeente Gasselte: www.archief-optspoor.nl

– Historisch Gasteren: www.historisch.ingasteren.nl/

– Historische Vereniging Gemeente Gieten: historischevereniging@gieten.nl

– Rolder Historisch Gezelschap: www.rhg-rolde.nl

Reacties zijn gesloten.