Gebouwen

Hieronder in verkleinde vorm het fotoarchief van gebouwen in Anloo: huizen, boerderijen, bedrijven, de kerk en de school. U kunt in het fotoarchief zoeken in de zoekbalk rechtsboven op deze pagina; er wordt gezocht in de bestandsnamen van de foto’s, maar ook in de omschrijvingen ervan.

Klik op een foto voor een vergroting, voor het starten van een fotopresentatie, of om zelf door het archief te bladeren. Tijdens de vergrote weergave kunt u op de f-toets drukken om de foto’s beeldvullend weer te geven. Door op ESC te drukken komt u weer terug in de normale weergave.

[wppa type=”content” album=”9″ size=”auto” align=”center”]Any comment[/wppa]

8 reacties

 1. Heb een olieverf schilderij uit 1944 gemaakt door AH.Smith uit Groningen van de kerk uit Anlo

 2. Hans R. van der Woude

  Is het mogelijk om de kwaliteit van de foto van de zuivelfabriek te verbeteren, bijv. door de foto met een hogere resolutie te scannen: https://www.historischanloo.nl/fotoarchief/gebouwen/

  Kan ik u daarbij helpen?

 3. Hans R. van der Woude

  De Coöperatieve Stoomzuivelfabriek en Korenmalerij “De Eensgezindheid” in Anloo is in 1915 ontworpen door Geert Veendijk (1877-1962) uit Gasteren, zoon van Koene Veendijk (1851-1936), architect van de Coöperatieve Handkracht-Zuivelfabriek in Oudemolen.
  Geert Veendijk is ook de architect van Café “Centrum” in Oudemolen, thans Herberg “De Fazant”.

 4. De boerderij van Geert Stenveld, moet zijn is van Harm Jan Klamer en Aaltje Matthijssen. Later van Geert Stenveld, Jan Kors en Harmtje Stenveld.

  Tiny Keun.

 5. Henk Matthijssen

  De eerste twintig jaar van mijn leven heb ik naast de kerk gewoond in de kosterswoning. Als ik vanuit Gasteren naar Anloo kom, dan is alleen het topje van de toren maar te zien. Dat is jammer. De bomen benemen het zicht op de rest van de kerk. Die kerk in volle glorie, dat was een fotogeniek beeld. Kap die bomen op het grasveld bij de kerk! En zet er nieuwe jonge boompjes voor in de plaats. Dat zal nog meer bewonderaars trekken.

 6. Ik denk dat het schooltje dat te zien is bij het krantenartikel niet de school uit Anloo is maar hoort bij het artikel onder de foto.
  Foto nr is 68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *