Nieuwsbrief Rondom Magnus nummer 2 / 3

Voortgang van het Rondom Magnus project

Op vrijdag 12 juni 2015 wordt een symposium gehouden in de Magnuskerk in Anloo, waarbij diverse sprekers waaronder  professor dr. Theo Spek  (RUG) en professor dr. JCA Koen, (Universiteit Leiden,) hun licht zullen laten schijnen over de relatie tussen architectuur en landschap door de eeuwen heen. Het symposium, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het Drents Landschap en de Stichting Oude Drentsche Kerken,  begint om 10.00 uur en wordt afgesloten met een lunch in de Homanshof in Anloo rond 13.00 uur. Als aandenken aan het symposium ontvangt elke deelnemer het boekje Rondom Magnus: een beschrijving van de speciale wandelroute rond het dorp, met tientallen foto’s van schilderijen en tekeningen die in het verleden gemaakt zijn van de Magnuskerk. Daarna is er gelegenheid om de wandelroute “Rondom Magnus” te lopen en al wandelende de relatie tussen architectuur en landschap, en vooral de verandering daarvan in de tijd, te ervaren.
Inschrijven voor het symposium kan tot 1 juni via het mailadres : historischanloo@gmail.com van de Vereniging Historisch Anloo.

 

Het foto-deelproject

Dit deel van het project (het verzamelen van afbeeldingen van de Magnuskerk in het Drentse landschap) is inmiddels afgesloten. In totaal hebben we 108 aanmeldingen (adressen) ontvangen.
Er zijn nu zo’n 200 voorwerpen vastgelegd. Hiervoor zijn een groot aantal locaties bezocht om de onderwerpen te fotograferen en achtergrondinformatie te verzamelen. Sommige aanmelders hebben zelf foto- en informatiemateriaal ingestuurd waardoor we niet alle adressen af hoefden te reizen.

Bij deze willen wij, namens de stuurgroep, allen die hieraan hebben meegewerkt hartelijk danken voor hun bijdrage.

Eén reactie

  1. Rinske de Jong-Smedema

    Hoop echt dat het allemaal goed komt. Het lijkt me zo,n leuk project te worden. Rinske.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *