Gilde van clocklueders thoe Anlo gaat op reis….

Op zondag 20 september was het dan zover! Het voelde een beetje zoals vroeger voorafgaand aan het aanstaande schoolreisje…  Om 13:00 stond het uitje voor  de leden van het Gilde van Clocklueders thoe Anlo op het punt een aanvang te nemen. Met dit uitje wilde het College van Kerkrentmeesters van de kerkgemeente van Anloo zijn dank uitspreken aan het Gilde voor het herstellen van de oude traditie van het klokluiden op zaterdagmiddag om 17:00 onder het motto “Domnee trekt ’n schoon hemd an!”

Clock2Met een “museumbus” vertrokken we vanaf de Magnuskerk naar Stadskanaal.  Daar waren de weergoden ons evenwel niet goed gezind . . .

 

 

 

 

Clock3Clock4

 

De stoomtrein om ons naar Veendam te brengen hebben we wel gezien, maar uiteindelijk werden we per diesel (zo te horen zonder sjoemelsoftware) naar Veendam gebracht waar de koffie en appeltaart al stonden te wachten om geconsumeerd te worden.

 

 

Clock5Hierna werd de terugtocht aanvaard; wederom per diesel naar Stadskanaal en per museumbus door de veenkoloniën naar Anloo. Met onze hartelijke dank aan de chauffeur die kans zag om met oude techniek een uitermate vloeiende rit uit te voeren.

 

 

 

 

Terug in Anloo werd het evenement afgesloten met de uitreiking van een chique koningsblauw clocklueders-uniform zodat we voor een ieder als clocklueder herkenbaar door het dorp naar ons werk kunnen gaan. Een en ander werd omlijst door een hapje, een drankje en meer. Clock7Helaas: door een bedieningsfoutje overkwam een onzer een klein ongelukje….

Maar dat mocht, naar mij verzekerd werd toen ik er de volgende dag naar informeerde, de pret niet drukken.

 

Al met al een gezellige middag, met dank aan de organisatoren.

Karel van Liefland

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *