Heinrich Schütz – Toen, nu en voor altijd…

Aan de boekentips op onze website hebben we een wat ongewoon boek toegevoegd. Een beetje vreemde eend in de bijt, voor deze site; wel historie, maar ver van Anloo. We vermelden het toch graag, omdat deze Nederlandse vertaling tot stand is gekomen dank zij de inzet van ons lid Christian Bokemeyer. Zijn jarenlange vriendschap met de auteur en haar wens om dit verslag van een lange worsteling te delen met lezers uit Nederland, hebben geleid tot dit boek.

Dit boek is een verslag van een moeizame strijd om de Luthers geïnspireerde componist Heinrich Schütz (1585-1672) in de destijds godsdienst-vijandige omgeving van de voormalige DDR de plaats te geven die hij verdient. Een strijd die de schrijfster uiteindelijk succesvol heeft afgerond met de inrichting van zowel het geboorte- als het sterfhuis van deze geweldige componist tot herinnerings- en informatiecentrum.

Als u het boek rechtstreeks bij ons bestelt ontvangt u daarbij gratis een CD met prachtige opnamen van een aantal motetten van Heinrich Schütz. Mail naar a.hovius@kpnplanet.nl en maak € 17,99 over op bankrekening NL13 ABNA 0570 3314 20  t.n.v.  Albert Hovius, Anloo, onder vermelding van ‘Boek plus CD Ingeborg Stein’.

Klik hier om naar de boekenpagina te gaan.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *