Magnuslezing 2015: Zilver, brons en stenen. En ruzie in de kerk!

 

Twéé bekende sprekers staan garant voor een boeiende avond in de Magnuskerk in Anloo.

SandenWijnand van der Sanden, archeoloog van de provincie Drenthe, vertelt onder meer over een zilverschat in Anloo. En hij legt uit wat Engelse onderzoekers in de 19e eeuw met ‘onze’ hunebedden kwamen doen.

pleijEn Herman Pleij, emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde en bekend van tv, gaat in op een venijnige ruzie die heel Nederland in zijn greep had in de 12e eeuw,  toen de Magnuskerk nog jong was. Een deel van de bevolking vond dat in de volkstaal gepreekt moest worden, anderen wilden dat het Latijn zou blijven.

De avond gaat buiten de kerk van start met een eenmalig en bijzonder Voorspel Rondom Magnus, dat de bezoekers ongeacht het weer niet in de kou zal laten staan.  Laat u verrassen!

De Magnuslezing 2015 vindt plaats op woensdag 18 november, van 19.30 uur tot ca. 22.15 uur, in (en bij) de Magnuskerk te Anloo.

De toegangsprijs is € 12,50, donateurs van Historisch Anloo betalen € 10,-.

Het aantal plaatsen is beperkt, vooraf aanmelden is noodzakelijk! Dit kan tot en met vrijdag 6 november door een mailbericht naar: historischanloo@gmail.com. Vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal gewenste plaatsen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *