Plan voor herdenkingsplek onderduikershol

Het archeologisch onderzoek naar het onderduikershol bij het oorlogsmonument (met een opgraving eerder dit jaar) is afgesloten. Er komt op die plek geen reconstructie, in plaats daarvan zal er in de Homanshof een maquette van het hol worden geplaatst, met opgegraven voorwerpen en veel informatie.

De locatie in het bos willen we vóór mei herinrichten. Hiervoor is door landschapsarchitect Berno Strootman een plan uitgewerkt. In zijn ontwerp wordt van deze locatie een ingetogen herdenkingsplek gemaakt, die prachtig aansluit op de omgeving. Dit plan is gepresenteerd aan Historisch Anloo, vertegenwoordigers van Commissie Dorpsbelangen en de Oranjevereniging en enkele andere betrokkenen (gemeente, archeologen, de schaapherder). Enkele kleine aanpassingen zijn voorgesteld, verder zijn de reacties bijzonder enthousiast. De Oranjevereniging (beheerder van het oorlogsmonument) heeft al financiële steun toegezegd.

We willen natuurlijk ook heel graag weten wat de inwoners van Anloo van dit plan vinden. Het ontwerp is hier in zijn geheel te bekijken. Reageren kan door het formulier hieronder in te vullen, of met een emailbericht: historischanloo@gmail.com.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *