Ringing for Peace

Op zondag 11 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. In Groot-Brittannië heeft dat geleid tot het initiatief ‘Ringing out for Peace, Armistice 100’ (Luiden voor Vrede, Wapenstilstand 100). Zij herdenken het einde van de Grote Oorlog én de 1400 klokkenluiders die tijdens de oorlog gevallen zijn. De organisatie wil zich nu verenigen om een vredesboodschap over de hele wereld te verspreiden.

Nederland was niet direct betrokken bij de Eerste Wereldoorlog, maar indirect wel. Solidair zijn met dit initiatief is een mooie geste om achter de vredesboodschap te staan en onze 1400 Engelse gevallen mede-klokkenluiders van weleer te herdenken. De organisatie heeft tal van activiteiten georganiseerd (waaronder het werven van 1400 nieuwe klokluiders). Hoofddoel is dat men zoveel mogelijk klokken wil laten luiden. “We would love all ringers around the world to do something special this day to ring out for peace, and to send in their ideas to share with others.

Het Gilde van Clocklueders in Anloo geeft graag gehoor aan deze oproep en zal op 11 november om stipt 19.05 uur de klok van de Magnuskerk luiden. Dit gebeurt tijdens een herdenkingsbijeenkomst met het volgende programma:

17.45 uur        De Magnuskerk is open

18.00 uur        Opening – Bert Huisman

18.05 uur        Battle’s over” – Doedelzakspeler Mylerbrothers

18.30 uur         Eerste Wereld Oorlog – David Nicholson

18.45 uur        Last Post” – Hoornspeler Christian Bokemeijer

18.50 uur         Lichtjes ontsteken – Alle aanwezigen

19.05 uur        Ringing for Peace – Gilde Clocklueders thoe Anlo

19.15 uur        Afsluiting en napraat


De manifestatie “Ringing for Peace is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Historisch Anloo en de Magnuskerk.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *