Open Dag Vereniging Historisch Anloo

Op zaterdag 17 september houdt de Vereniging Historisch Anloo, na een onderbreking van drie jaar vanwege de coronapandemie, weer haar Open Dag. Kom een kijkje nemen en duik in het verleden van het mooie dorp, zijn landschappelijke omgeving en de rijke geschiedenis van zijn bewoners. De Open Dag wordt gehouden in het Dorpshuis van Anloo (Kerkbrink 2, 9467 PH).

Kom in gesprek met (vroegere) dorpsbewoners, bekijk het archief en oude films. Ervaar en zie hoe je met moderne technieken landschappelijke objecten uit het verleden zichtbaar kunt maken die met het blote oog verborgen zijn. Kijk met gedigitaliseerde kaarten hoe uw straat er 150 jaar geleden bijlag en zie met een muisklik wat er in de tussentijd allemaal veranderd is. Kijk hoe je beschadigde oude portretfoto’s digitaal kunt herstellen, verscherpen, inkleuren en zelfs in beweging kunt krijgen. Zo kijk je toch heel anders naar die oude foto van uw overgrootvader uit 1900!

Ook worden de 3D video’s vertoond van de geacteerde onderduikersactiviteiten bij het Onderduikershol in het Evertsbos. Ervaar dit op scherm of met de 3D-bril!

Heeft u nog oude foto’s, brieven, documenten of voorwerpen die interessant zijn voor anderen? Laat ze inscannen, dan houdt u de originelen. Maar natuurlijk kunt u ze ook aanbieden aan het archief van de vereniging.

De Open Dag is van 14:00 uur tot 17:00 uur. Toegang is helemaal gratis, reserveren is niet nodig, en voor koffie en thee wordt gezorgd. Check dit bericht ook op de website van de Vereniging Historisch Anloo: www.historischanloo.nl.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *